donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Afobakaweg zal worden aangepakt

lees ook ...

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de r...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in d...

Bewoners van het dorp Asigron en omstreken in het district Brokopondo hebben gisterochtend een barricade opgeworpen op de Afobakaweg. Zij zijn er niet over te spreken dat de afslag naar het dorp Asigron reeds geruime tijd in deplorabele staat verkeert. De weg is momenteel zelf op de fiets moeilijk begaanbaar. De bewoners hebben zich meerdere keren hierover beklaagd bij de districtscommissaris (dc), echter zonder succes.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft via het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) opdracht gegeven om onmiddellijk in gesprek te gaan met de bewoners. Dit werd meteen opgepakt door dc Ludwig Mendelzoon die de mensen toesprak en met ze vergaderde.

Tijdens de vergadering gaf de burgervader een update over de kwestie. Hij benadrukte dat de leiding van het commissariaat bekend is met de slechte staat van de weg en reeds bezig is te werken aan een oplossing. Volgens de dc zijn er vorige week reeds gesprekken geweest met de bedrijven die economische activiteiten ontplooien in het gebied. Tijdens deze gesprekken is de bedrijven gevraagd hun ondersteuning te verlenen hun voor de rehabilitatie van de slechte wegen in het district.

Er is voor later deze week nog een gesprek op schema met de Staatsolie Power Company, Grassalco en NV Rosebel om na te gaan wat het traject zal zijn van de rehabilitatie. Volgens Freddy Linga, beleidscoördinator op het commissariaat van Brokopondo, moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden voordat de wegen kunnen worden aangepakt.

De opmetingen van de wegen en het aanvoeren van materiaal en machines zijn enkele zaken die nog moeten plaatsvinden. Het commissariaat verwacht dat er heel gauw een start gemaakt zal worden met de werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfobakaweg zal worden aangepakt