zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
3.2
(5)

Afghanen toch in Suriname via RK-Bisdom

lees ook ...

Interguyanese spelen weer van start

Suriname, Guyana en Frans-Guyana gaan weer samen van start met de Inter-Guyanese Spelen (IGS). De Spelen werden donderdagavond officieel voor geopend verklaard, waarmee de terugkeer van het multi-spor...

Ondanks het protest om Afghanen in Suriname toe te laten heeft het RK-Bisdom toch via de autoriteiten de mogelijkheid geboden om Afghanen in Suriname te krijgen. De autoriteiten hebben hun volle medewerking verleend, en  overeenkomst  is bereikt om Afghanen toe te laten in een land als Suriname.  Het RK Bisdom meent een humanitair initiatief te hebben ondernomen via een bevriende organisatie in Nederland.

De RK-Bisdom Nederland zal de eerste twee jaar alle kosten voor dit “naastenliefde” initiatief dragen. Wij weten niet wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor het land Suriname, en hoeveel “naastenliefde’ op dit gebied nog toegepast zal worden in samenwerking met de Surinaamse autoriteiten en RK-Bisdom Nederland.

Het Bisdom benadrukt dat het heeft gereageerd op een verzoek van een bevriende organisatie, en dat dit volledig los staat van kwesties van eventuele Afghaanse vluchtelingen, die de laatste tijd in de media circuleren.

Het gaat om een gezin van negen en een ander van vier. In totaal zijn het dertien Afghanen, die gisteren door RK-bisdom zijn verwelkomd in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfghanen toch in Suriname via RK-Bisdom