maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Afgesproken overbruggingstoelage SWM wordt in vier termijnen betaald

lees ook ...

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij ...

Aspirant-shopsteward van de Surinaamsche Waterleiding  Werknemers  Organisatie (SWWO) Romeo Jimmy, zegt dat de acties bij dit bedrijf zijn opgeheven. Hij maakt deel uit van SWM-vestiging Oost in Marowijne. De medewerkers van deze afdeling hebben de acties ondersteund. Zij waren solidair met hun collega’s van Paramaribo, waardoor de leiding en niet-cao leden de zaak draaiend hebben gehouden. Alleen bij calamiteiten verleende men medewerking.

De acties zijn opgeheven, omdat de bond de toezegging heeft, dat het resterend deel van de overbruggingstoelage over de maand oktober gestort zal worden, zoals eerder was afgesproken. In oktober zou SRD.1.500,- gestort worden voor de werknemers, terwijl er dinsdag slechts SRD.1000,- is gestort. De volgende storting in november moet SRD. 2000,- bedragen. Verder volgen nog twee stortingen in Januari en Februari 2022, waarna  er een CAO moet worden getekend met salariscorrectie.

De afspraak met de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname is dat er SRD.7.500,- aan overbruggingstoelage gestort zou worden, verspreid over vier maanden. Aanvankelijk eiste de bond SRD.5000,- per maand aan overbruggingstoelage.

“Medewerkers van vestiging Oost in Marowijne gaan ook gebukt onder huidige economische situatie in het land. Ruim 80 procent van het cao-personeel van deze dependance was in actie. Het productiestation werd draaiende gehouden door verantwoordelijken en een paar medewerkers, die geen lid zijn van de bond,” volgens Jimmy. De inflatie, koopkrachtdaling en overall slechte economische situatie was reden genoeg om achter de bond te staan om looncorrectie te eisen, aldus Jimmy.

“Zuiveren, productie en levering van drinkwater, werd in stand gehouden door managementleden. Maar de werkers rukten wel uit voor calamiteiten zoals een buisbreuk en andere noodzakelijke werkzaamheden, zodat het bedrijf geen verlies heeft geleden”, informeert Jimmy verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfgesproken overbruggingstoelage SWM wordt in vier termijnen betaald