maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Afdelingen RKZ voor onbepaalde tijd in actie

lees ook ...

Gebouwen Sociale Zaken krijgen opknapbeurt

Twee gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgen een opknapbeurt. Dit is in verband met het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Het gaat om gebouwen,...

Donderdag heeft een deel van de afdelingen in het St. Vincentius ziekenhuis (RKZ) het werk neergelegd voor onbepaalde tijd. De koopkrachtversterking, die uitbetaald is door de regering heeft de directie nog niet uitbetaald aan het personeel.

“De directie luistert niet naar hun eigen personeel. Vermoedelijk gebruikt de directie de SRD 1000,- aan koopkrachtversterking (KKV) die de Staat heeft uitgekeerd voor elk personeelslid om gaten in de begroting te dichten”, is de opmerking van actievoerder en röntgenlaborant Ronald Wirjabesari . De bond voert nu gesprekken met de directie. “We wachten wat daaruit komt. Dan pas zal de prikactie worden gestopt of doorgezet.”

Volgens Wirjabesari zijn zaken niet gemakkelijk voor het personeel. “Aan de ene kant als je niets doet is het niet goed, en aan de andere kant hebben wij als zorgverleners onze verantwoordelijkheid te nemen naar de patiënten. Mensen in nood laat je niet in de steek.” Hij vindt dat de directie hen in deze situatie heeft gemanoeuvreerd, en dat de directie problemen niet  bespreekt  met het personeel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfdelingen RKZ voor onbepaalde tijd in actie