woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor imkers

lees ook ...

Oproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-led...

De Bond van Leraren in het Technisch Onderwijs (BLTO) dringt er bij president Chan Santokhi op aan onmiddellijk actie te ondernemen. Vrijdag stuurde de bond een brief naar de president waarin ze de si...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training werd verzorgd door de afdeling Bijenteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het hoofddoel van de training is om te voldoen aan de internationale normen om toegang tot de wereldmarkt te krijgen. Aangezien voedselveiligheid een belangrijk aspect is van voedselproductie en -verwerking, is bewustwording en training van groot belang om te kunnen voldoen aan internationale normen.

De training bestond uit een theoretisch deel waar trainer Peter van Oostveen inging op Foodhandling, gevolgd door een veldbezoek waarbij er uitleg betreffende voedsel-veiligheidsaspecten werd gegeven aan de participanten. Tijdens de training kwamen verder aan de orde het doel van traceerbaarheid, het verkrijgen van informatie over etikettering alsook het beheren van ongediertebestrijding.

De imkers waren ingenomen met de kennis die zij over voedselveiligheid, een hygiënische werkomgeving en de voorwaarden van HACCP konden opdoen, die essentieel zijn voor toegang tot de internationale markt. Eén van de taken van het ministerie van LVV is het waarborgen van de voedselzekerheid en voedselveiligheid voor de de totale Surinaamse samenleving en de internationale markten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor imkers