maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Advocaten achten Soeknandan van CBvS schuldig

lees ook ...

Samenwerking Suriname en VS moet verder worden versterkt

De samenwerkingsverbanden tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika (VS) moet op verschillende gebieden worden versterkt. Vooral op het gebied van de landbouw, technische bijstand, handel, ol...

 William Orie en Maikel Soekhnandan zijn twee weken geleden buiten functie gesteld als respectievelijk directeur Monetaire en Economische Zaken en directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken. Er is volgens officiële reden  een vertrouwensbreuk tussen hen en de bank. Op 1 juli wordt hun dienstbetrekking beëindigd.

Bronnen in de bancaire wereld en bij cambio’s  die onbekend wensen te blijven bevestigen dat hun buitenfunctiestelling alles te maken heeft met  handelingen die hebben geleid tot het schandaal bij de Centrale Bank van Suriname.

Hausil is samen met de voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad, gewezen governor Robert van Trikt en diens zakenpartner Ashween Angnoe  al langer dan een jaar in voorarrest. “Wij als verdediging hebben meerdere malen in het proces grote vraagtekens geplaatst achter de verklaringen en zelf de rechter gevraagd waarom het Openbaar Ministerie tenminste deze directeur niet heeft laten opsluiten”, aldus Lobo.

“We zien dan ook, duidelijker dan voorheen, dat Soekhnandan zich uit alle moeilijke situaties probeert te wurmen door zwaar te speculeren en zonder enig bewijs zaken te poneren die dan weer als bewijsmiddel worden gepresenteerd. Dan is het natuurlijk gemakkelijk om een straf van vier jaar passend en geboden te achten tegen Hausil”, redeneerde Lobo

De advocaat ergerde zich onder meer aan de opgebrachte verklaringen van Soekhnandan, die de indruk wekken alsof Hausil een persoonlijke relatie zou hebben gehad met Hoefdrdaad. Lobo en zijn collega Murwin Dubois hebben  de rechter dan ook gevraagd het bewijsmateriaal van het OM nader te bekijken en hem niet-ontvankleijk te verklaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdvocaten achten Soeknandan van CBvS schuldig