donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Advocaat nabestaanden 8 decemberproces verwacht veroordeling Bouterse

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

De advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberproces, Hugo Essed, verwacht dat de ex-legerleider Desi Bouterse op 30 augustus wordt veroordeeld. Volgens de advocaat zou de ex-legerbaas in zijn laatste woord zaken hebben herhaald. Bouterse zou niets nieuws hebben gezegd en herhalingen gedaan van invasie en verwezen naar de ex-kolonisator.

Vrijdag is het strafproces ter terechtzitting door de Krijgsraad afgesloten. Manro Danning, auditeur-militair, zou bovendien ook niet zijn afgeweken van zijn strafeis van 20 jaar voor de oud-legerleider.

Essed weet niet of de Krijgsraad gevangenneming zal gelasten. Dat laat hij over aan de militaire rechtbank. Mocht Bouterse in beroep gaan tegen het vonnis, verwacht Essed dat binnen een jaar het hoger beroep zal worden afgehandeld.

Voor 30 augustus heeft de Krijgsraad Bouterse niet aangezegd om aanwezig te zijn. “Ongeacht of hij aanwezig is of niet, het vonnis wordt uitgesproken”, zegt Essed.

Sunil Oemrawsingh, nabestaande tevens voorzitter van de stichting 8 December 1982, zegt als reactie tegen journalisten dat Bouterse een politiek verhaaltje heeft gehouden. Hij probeerde de ex-kolonisator de schuld te geven, maar verzweeg dat het militaire regiem onder bewind van Bouterse 500 miljoen Nederlandse gulden heeft gekregen.

“Niet de kolonisator, maar jij hebt met andere de mensen vermoord. Wij stellen jou aansprakelijk. Jij hebt ze vermoord en jij moet je straf uitzitten”, heeft Oemrawsingh benadrukt tegenover de media.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdvocaat nabestaanden 8 decemberproces verwacht veroordeling Bouterse