dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
5
(1)

Advocaat Essed verwacht snelle afhandeling 8-december verzetzaak

lees ook ...

Suriname wants to deepen its relationship with Canada

On January 26, 2023, President Chandrikapersad Santokhi attended a reception for the Canadian mission in Suriname. The head of state expressed his satisfaction with the solid cooperation between the t...

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in de 8-decemberstrafzaak, verwacht dat de verzetzaak snel zal worden afgehandeld. Dit komt door het feit dat ex-legerleider Desi Bouterse besloten heeft gebruik te maken van zijn zwijgrecht. Infeite kan de zaak op 31 mei zijn uitgeprocedeerd, waarna de uitspraak volgt. De mogelijkheid is reëel dat hoger beroep wordt aangetekend.

De ex-legerbaas Bouterse heeft bij de aanvang van de inhoudelijke behandeling van de verzetszaak, gisteren, op vragen van de Krijgsraad verklaard dat hij gebruik zal maken van zijn zwijgrecht. Hij hield vast aan eerder afgelegde verklaringen. Door te persisteren heeft de ex-legertopman eenieder verrast. Hij heeft verzet tegen het vonnis van 20 jaar aangetekend, maar heeft niet aangegeven op de zitting waarom hij deze actie heeft ondernomen.

De auditeur-militair zal op 31 mei de strafeis stellen. Omdat het requisitoir eerder toegezonden wordt naar raadsman Irvin Kanhai, de advocaat van Bouterse, zal hij gelijk hierop reageren. Essed merkt op dat het eindpunt in de verzetszaak in zicht is. Er vinden geen getuigenverhoren plaats. Hij is blij met deze stap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdvocaat Essed verwacht snelle afhandeling 8-december verzetzaak