dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Adviescommissie kwestie Rusland-Oekraiene komt eraan

lees ook ...

Donderdag en vrijdag nationale dagen van rouw na tragische m...

De regering heeft aangekondigd dat er twee dagen van nationale rouw zullen zijn vanwege de tragische gebeurtenis die zich afgelopen maandag heeft voorgedaan. Vijftien goudzoekers hebben het leven verl...

President Chandrikapersad Santokhi zal binnen enkele dagen een adviescommissie in swtellen die effecten van de huidige situatie in Europa door het binnenvallen van Oekraïne door Rusland zal vaststellen. Deze aankondiging werd gedaan op donderdag 17 maart jongstleden in de Congreshal, bij de beëdiging van een nieuwe lichting manschappen van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) .

Naar zeggen van president Santokhi is de impact van deze toestand in de hele wereld, en dus ook in Suriname, voelbaar. De adviescommissie, een deskundig team van vertegenwoordigers uit verschillende sectoren, zal op 21 maart aanstaande een feit zijn. Zij zal de impact van de oorlog moeten monitoren en de regering op tijd van adviezen moeten voorzien.

“De impact hoeft niet altijd een te zijn van fysieke dreiging, maar kan ook economische of financiële gevolgen hebben. Gevolgen voor je eigen grondgebied, waarbij soms vanuit de wereld een oproep kan worden gedaan om bij wijze van humanitaire hulp ook personen hier in het land te ontvangen”, stelde het staatshoofd.

Intussen gaat de samenleving reeds gebukt onder de economische gevolgen. Dit is te merken aan de verhoging van prijzen van goederen. Voor wat betreft de veiligheid zegt president Santokhi dat de regering ervoor dient zorg te dragen dat Suriname over goed functionerende veiligheidsdiensten beschikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdviescommissie kwestie Rusland-Oekraiene komt eraan