zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Adriana La Valley nieuwe vertegenwoordiger IDB Group in Suriname

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

Adriana La Valley is vanaf 1 mei 2023 de nieuwe representative voor de Inter-American Development Bank Group (IDB Group) Suriname. Zij zal als vertegenwoordiger voor Suriname de activiteiten van de IDB in het land leiden, in nauwe samenwerking met overheidsfunctionarissen, private sector partners en maatschappelijke organisaties om duurzame en inclusieve groei te bevorderen.

La Valley zal toezicht houden op de kredietverlenings- en technische bijstandsprogramma’s van de IDB op belangrijke gebieden zoals infrastructuur, sociale ontwikkeling en ecologische duurzaamheid. In lijn met de landenstrategie 2021-2025 zal de bank steun verlenen inzake herstel van de macro-economische duurzaamheid, bevordering van het concurrentievermogen van de particuliere sector en verbetering van basisdiensten en sociale bijstand.

Economische stabilisatie vereist een beter beheer van overheidsuitgaven en versterking van openbaar bestuur, terwijl het sociale vangnet wordt beschermd. De prioriteiten voor de langere termijn zijn gericht op het ontwikkelen van de particuliere sector, digitalisering, financiële inclusie en het verder beschermen van de sociaal zwakkeren.

La Valley bezit de Mexicaanse en Amerikaanse nationaliteit, heeft een diploma van de Guadalajara University in Mexico, een master’s in Banking & Finance van de London School of Economics & Political Science, en een Master’s in Business Law van de American University. Adriana kwam in 2001 bij de bank als private sector specialist.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdriana La Valley nieuwe vertegenwoordiger IDB Group in Suriname