Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Adreswijziging voor stemgerechtigden nu mogelijk bij alle CBB-kantoren

Geplaatst

op

door

Kiesgerechtigden mogen in verband met de verkiezingen van mei 2020 bij ieder willekeurig kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) hun verhuizing melden. Het CBB wijkt hiermee af van de verplichting dat burgers alleen bij het kantoor in het ressort waar men ingeschreven staat terechtkunnen. De maatregelen gelden voor stemgerechtigden. Dat zijn allen die aan de wettelijke voorwaarden voldoen, zoals minstens achttien jaar zijn op de dag van de verkiezingen.

Om hun verhuizing door te geven mogen kiezers ook contact zoeken met ambtenaren die belast zullen zijn met de ter inzage legging. Deze ambtenaar zal ervoor zorgen dat de wijziging in het bestand wordt doorgevoerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de verkiezingen, heeft besloten om het aantal niet bestelde oproepingskaarten te verminderen. Bij de verkiezing van 2015 waren het er 38.000.

Eén van de oorzaken dat de kaarten niet bezorgd zijn, ligt aan het niet tijdig doorgeven van de adreswijziging. Het bevolkingsregister is voor het CBB een belangrijk instrument om de kiezerslijsten samen te stellen. Getrouwde stellen mogen bepalen welke familienaam op de stemkaart van de vrouw komt: haar meisjesnaam of die van haar man.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X