Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Adressenbestand CBB niet up to date

Geplaatst

op

blank

De afgelopen weken is het bericht van huiseigenaren die ontdekken dat er vreemden ingeschreven staan op hun woonadres, vaker in de media verschenen. Dit is een op zich vrij alarmerend bericht, dat om nader onderzoek vraagt.

Ligt het echt aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) of is het de nonchalance van de burger? Immers, bij verhuizing dient men zich onder het nieuwe woonadres te laten registreren bij het CBB.

Huurders van woningen verzuimen vaak om dit te doen en vinden het vanzelfsprekend om op het oude adres ingeschreven te blijven staan. Hierdoor zijn ze vaak ook moeilijk te bereiken voor de Belastingdienst, maar ook voor de politie en andere instanties.

Bij vertrek van huurders zouden huiseigenaren erop moeten toezien dat deze zich ook uitschrijven van het woonadres. Het CBB schijnt namelijk nog geen controlemechanisme hiervoor in place te hebben.

Volgens Keerpunt kan dit probleem door het CBB opgelost worden met een goed en effectief werkend systeem, zoals in het buitenland, waarbij met een druk op de knop nagegaan kan worden of iemand de juiste informatie doorgeeft of niet.

Het CBB beschikt voor de registratie van informatie van buitenlanders nog niet over een gedigitaliseerd systeem. De papieren dossiers waarmee men werkt, verlengt onnodig de wachttijd en afhandeling aan de balie, wat mogelijkerwijs een reden zou kunnen zijn voor het niet up to date zijn van het adressenbestand dat dit deel van de populatie betreft.

Het registratiesysteem van het CBB is voor dat deel van de bevolking dat beschikt over de Surinaamse nationaliteit wel gedigitaliseerd. Hier zou het probleem kunnen zijn een adequaat werkend controlemechanisme vanuit het CBB.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen