woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Adhin: “NDP heeft geleerd van fouten, huidige regering gebruikt leugens voor macht”

lees ook ...

Parlement neemt wijziging wet fiscaal identificatienummer aa...

Op dinsdag 11 juli 2024 heeft De Nationale Assemblée unaniem de ontwerpwet aangenomen die de Wet van 13 januari 2020, houdende regels ter toekenning van fiscaal identificatienummers (Wet Fis...

De huidige machthebbers worden niet zomaar narcisten genoemd, verklaarde Ashwin Adhin, coördinator van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Wanica, afgelopen weekend bij de opening van een infocentrum in het ressort Pontbuiten. “Als je geen vermogen hebt om te zien wat je fout doet, dan zien we vandaag het resultaat van leiderschap gebaseerd op narcisme en hebzucht.”

De huidige machthebbers zouden niet in staat zijn tot zelfreflectie, waardoor ze zich niet kunnen corrigeren, legde hij uit. In tegenstelling tot de huidige regering, heeft de NDP wel geëvalueerd en gecorrigeerd, benadrukte Adhin.

“We hebben onszelf de spiegel voorgehouden en gezegd: er zijn veel goede dingen gedaan, natuurlijk.” Hij noemde als voorbeeld de huizenbouw, met zeker 800 projecten gedurende twee regeertermijnen van Bouterse. Volgens Adhin is er US$ 3,2 miljard geïnvesteerd in sociale projecten en productie. Hij vindt het een schande dat de huidige regering een boek presenteert over haar dagelijkse werkzaamheden.

Adhin erkende dat de NDP fouten heeft gemaakt, maar beweerde dat de huidige machthebbers deze fouten hebben opgeblazen en het volk hebben misleid. “Het waren kleine fouten, maar ze hebben van een mug een olifant gemaakt. En ze hebben de kasreserve verkeerd voorgesteld. We konden de leningen zogenaamd niet betalen, zeiden ze.”

Het Rekenkamer rapport onthulde dat de huidige machthebbers grove leugens over de NDP hebben verspreid. Helaas kwam deze informatie te laat voor de NDP, die al het vertrouwen van het volk had verloren. “Maar jammer, de mannen zijn aan de macht. Ze hebben die leugens gebruikt om aan de macht te komen en ze zijn nog aan de macht.” Adhin waarschuwde dat dit een grote les is voor de NDP.

Adhin gaf toe dat de NDP een grote fout heeft gemaakt op het gebied van communicatie. Ze hebben niet effectief met het volk gecommuniceerd om de leugens te weerleggen. Door de Covid-pandemie konden er voor de verkiezingen van 2020 geen massabijeenkomsten plaatsvinden, en huis-aan-huisbezoeken waren ook niet mogelijk. Andere partijen hielden zich niet strikt aan de Covid-regels en communiceerden wel met het volk.

Adhin benadrukte dat het tijd is voor de NDP om haar fouten in te zien en te corrigeren voordat het weer te laat is. Hij pleitte voor betere communicatie met het volk en huis-aan-huisbezoeken. Het is belangrijk om de menselijkheid, eenheid en liefde voor elkaar als Surinamers terug te brengen, aldus Adhin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdhin: "NDP heeft geleerd van fouten, huidige regering gebruikt leugens voor macht"