donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

AdeKUS verlengt accreditatie voor scheikunde- en wiskundeopleidingen

lees ook ...

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het l...

De Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen (FWNW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft goed nieuws ontvangen: de bacheloropleidingen scheikunde en wiskunde zijn met succes geheraccrediteerd door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA). Beide opleidingen kregen hun initiële accreditatie in 2017 en hebben nu op basis van een positieve evaluatie een verlenging van zes jaar ontvangen.

AdeKUS telt momenteel in totaal 19 geaccrediteerde opleidingen, waarvan er 3 onder de Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen vallen. De driejarige Bacheloropleiding Scheikunde is gestart in 2015 en heeft sindsdien met succes nieuwe cohorten verwelkomd.

Afgestudeerden van deze opleiding hebben een stevige basis in de chemie en zijn zowel het werkveld ingegaan als verdere studies gestart, met zelfs een promotie in de Biochemie in 2023. Het curriculum van de Bachelor Scheikunde omvat essentiële chemische vakken, variërend van organische en anorganische chemie tot analytische en fysische chemie. Het programma legt de nadruk op onderzoek in de leerlijnen Natuurlijke Verbindingen, Atmosfeer en Olie en Gas.

Eveneens in 2015 begon de driejarige Bacheloropleiding Wiskunde met succesvolle inschrijvingen en ontvangt nu een verlenging van zes jaar accreditatie. Afgestudeerden van deze opleiding vinden werk bij verzekeringsmaatschappijen, ministeries en dataverwerkingsbedrijven, of ze volgen een masteropleiding in het buitenland.

Het curriculum van de Bachelor Wiskunde biedt een dynamische en flexibele leeromgeving, met basisvakken in de Bachelor-I-fase en verdieping in de Bachelor-II-fase. Aspecten als statistiek, modellering en datavisualisatie worden vanaf het eerste jaar onderwezen, waardoor afgestudeerden goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdeKUS verlengt accreditatie voor scheikunde- en wiskundeopleidingen