zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

ADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met wetgevingsprocessen

lees ook ...

Regering lanceert ambitieus groen ontwikkelingsplan

De regering heeft besloten tot de ontwikkeling van een Groene Ontwikkelingsstrategie, ook bekend als een Green Development Strategy (GDS). Dit initiatief, onder leiding van het minis...

Op maandag 15 april 2024 brachten studenten van de postmasteropleiding Wetgeving van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) een bezoek aan De Nationale Assemblée (DNA). Het hoofddoel van dit bezoek was om de studenten inzicht te geven in de verschillende processen waar DNA aan werkt, zoals:

  • Het behandelen van wetsvoorstellen, inclusief de procedures voor het onderzoeken van door de regering ingediende wetsvoorstellen.
  • Het indienen van initiatiefwetsvoorstellen.
  • Het waarborgen van de kwaliteit van wetsvoorstellen.

Het bezoek werd geopend door vicevoorzitter Dew Sharman, waarna een presentatie volgde. “Als vicevoorzitter van De Nationale Assemblée benadruk ik het belang van modernisering en de herziene vastlegging van de aanwijzingen voor de Regelgevingstechniek in de (digitale) werkprocessen van verschillende organen. Dit streven is gericht op een effectieve toepassing door alle betrokkenen, inclusief De Nationale Assemblée zelf,” aldus vicevoorzitter Sharman.

De presentatie, getiteld ‘De procedures voor de behandeling van ontwerpwetten en het waarborgen van de kwaliteit van wetgeving binnen De Nationale Assemblée’, werd verzorgd door mr. Clyde Soetodirjo MLLS en mr. Maarten Ferier, werkzaam op de afdeling Juridische Ondersteuning van het parlement.

Tijdens de presentatie werden vragen gesteld door zowel docenten als studenten, en er vond een vruchtbare uitwisseling van ideeën plaats. Zowel de sprekers als de vicevoorzitter beantwoordden de gestelde vragen.

In oktober 2023 zijn het ministerie van Justitie en Politie en de ADEKUS overeengekomen om een tweejarige postmasteropleiding Wetgeving op te zetten. Het doel hiervan is om overheidsjuristen op te leiden tot wetgevingsjuristen die na afronding van de opleiding in staat zijn om kwalitatieve wetgeving voor te bereiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met wetgevingsprocessen