donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

AdeKUS organiseert conferentie over impact slavernij en contractarbeid

lees ook ...

Miljoenen voor onderzoek in de wetenschap

Grote onderzoekprojecten worden gefinancierd voor de periode van vijf jaar. De staat heeft hiervoor 160,5 miljoen euro apart gezet. Demissionair minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap...

Van 6 tot en met 9 juni organiseert de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) de conferentie ‘Legacy of Slavery and Indentured Labour (3) and their Impact on Present Societies’. Meer dan 100 buitenlandse wetenschappers zijn naar Suriname gereisd om aan dit evenement deel te nemen. De deelnemers komen vanuit alle delen van de wereld en zullen in verschillende panels discussiëren over onderwerpen die verband houden met slavernij en contractarbeid.

President Chandrikapersad Santokhi was eregast bij de openingsceremonie van de conferentie, die plaatsvond in het IGSR-gebouw op de campus van de universiteit. De conferentie biedt een platform voor academische uitwisseling en reflectie over de invloed van slavernij en contractarbeid op hedendaagse samenlevingen.

Door middel van deze bijeenkomst worden belangrijke thema’s en kwesties besproken die relevant zijn voor het begrijpen van de historische en sociale impact van deze historische fenomenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdeKUS organiseert conferentie over impact slavernij en contractarbeid