maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Adekus krijgt fruitboom plantjes van LVV

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft 25 fruitboom plantjes geschonken aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen. De overdracht vond plaats op 13 juli 2022 op het AdeKUS complex en er werden samen twee citrusboompjes geplant door waarnemend directeur Landbouw, Soedeshchand Jairam en Lydia Ori, richtingscoördinator agrarische productie van de faculteit.

De schenking bestond uit manja, kersen en citrus plantjes. Waarnemend directeur Jairam geeft aan dat rekening houdende met de klimaatsverandering en de grotere vraag naar voedsel in de wereld, de ontwikkeling van de landbouw zeer belangrijk is voor Suriname. “Om kennisontwikkeling op gang te brengen is er een zekere mate van samenwerking tussen alle stakeholders noodzakelijk. Ook zal de kwaliteit van onderwijs hierdoor opgevoerd worden”, zegt Jairam. “Het beleid van het ministerie is vooral gericht op voedselzekerheid en voorlichting is dus zeer belangrijk”, geeft de directeur hierbij aan.

Lydia Ori merkt op dat de animo voor de studierichting landbouw afneemt. “Misschien als er incentives voor de agrarische sector wordt gegeven zullen er zich meer studenten aanmelden en kunnen de lopende landbouwprojecten door gaan”. Zowel de directeur als de richtingscoördinator geven aan dat studenten vaak kiezen voor studierichtingen als ICT en infrastructuur met het oog op oil and gas. Met het partnerschap tussen de AdeKUS en LVV kan er door een goede samenwerking, bijgedragen worden aan onze local content.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdekus krijgt fruitboom plantjes van LVV