dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

AdeKUS en Shell Suriname werken samen aan Mangrove Rehabilitatie Project

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en Shell Suriname lanceerden maandag een gezamenlijk mangrove rehabilitatie- en bewustwordingsproject te Weg naar Zee. Dit project, dat plaatsvond een week voor ‘World Biodiversity Day/Wereld Biodiversiteits dag’, omvat onder andere de aanplant van 2000 mangrove zaailingen, de donatie van een kiosk en mangroveborden en de bouw van een Sediment Trapping Unit (Sediment Vangende Eenheden).

Professor Sieuwnath Naipal van de AdeKUS benadrukte dat de lancering van het project met Shell significant bijdraagt aan het behoud van de kustlijn van Weg naar Zee en de duurzame ontwikkeling van dit kwetsbare gebied waarborgt. Andrew Hepburn, Country Chairman van Shell Suriname, benadrukte de waarde van partnerschappen en het respect voor de natuur als belangrijk onderdeel van hun wereldwijde duurzaamheidsstrategie.

Shell Suriname heeft $50.000 bijgedragen aan dit project en is geïnteresseerd in het opbouwen van een sterke, concurrerende positie in Suriname door nieuwe exploratiemogelijkheden toe te voegen aan hun portfolio. Ze hebben belangen in offshore blokken 42 en 5, waar ze momenteel exploratieactiviteiten uitvoeren.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdeKUS en Shell Suriname werken samen aan Mangrove Rehabilitatie Project