De Bacheloropleidingen Scheikunde en Wiskunde aan de Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen (FWNW) van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) zijn opnieuw geaccrediteerd door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA). Na de eerste accreditatie in 2017 zijn beide opleidingen op basis van een positieve evaluatie opnieuw voor een periode van zes jaar geaccrediteerd.
De Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) heeft nu in totaal 19 geaccrediteerde opleidingen, waarvan 3 onder de Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen (FWNW). De driejarige Bacheloropleiding Scheikunde begon in 2015 met de eerste groep studenten en kent sindsdien een tweejaarlijkse instroom van nieuwe studenten. Afgestudeerden van deze opleiding hebben solide kennis in de chemie en zijn succesvol in zowel het betreden van het werkveld als het volgen van vervolgstudies, zowel nationaal als internationaal.
De Bacheloropleiding Scheikunde biedt een breed scala aan chemische kernvakken, waaronder Organische en Anorganische Chemie, Analytische Chemie en Fysische Chemie. Het programma omvat ook vakken gerelateerd aan onderzoekslijnen zoals Natuurlijke Verbindingen, Atmosfeer en Olie en Gas, waardoor studenten worden opgeleid om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en oplossingsgericht en kritisch te denken bij chemische vraagstukken.
Evenzo is de driejarige Bacheloropleiding Wiskunde, die in 2015 van start ging, opnieuw geaccrediteerd. Deze opleiding start ook tweejaarlijks met een nieuw cohort en heeft als doel studenten en wetenschappers te inspireren en te motiveren tot een houding van levenslang leren. Afgestudeerden van de Bacheloropleiding Wiskunde vinden werk bij diverse organisaties, waaronder verzekeringsmaatschappijen, ministeries en dataverwerkingsbedrijven, of ze volgen een masteropleiding in binnen- en buitenland (Nederland en Japan).
Beide opleidingen zijn dynamisch en flexibel, bieden een stimulerende leeromgeving en richten zich op het voorbereiden van studenten op de arbeidsmarkt door belangrijke aspecten als statistiek, modellering en datavisualisatie vanaf het eerste jaar te integreren.
En.. wat vond je van dit artikel?