zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
5
(1)

Adek krijgt studierichting criminologie

lees ook ...

Stichting Student Housing Campus Village heeft nieuw bestuur...

Op donderdag 30 november 2023 heeft de Stichting Student Housing Campus Village (SSHCV) een nieuw bestuur geïnstalleerd, onder leiding van voorzitter Wandana Algoe-Pultoo. De installatieceremonie werd...

De Faculteit voor Juridische Wetenschappen krijgt een studierichting criminologie. Dit werd op woensdag 09 maart besproken tijdens een ontmoeting  van de richtingscoördinator van de Faculteit voor Juridische Wetenschappen, mr. Wanda Bechan-Pherai en de secretaris van de faculteit, Muriël Poepon met minister Kenneth Amoksi. 

Bij de afsluiting van de onlangs gehouden bestuurskunde week van de studierichting Public Administration aan de Anton de Kom Universiteit, heeft minister Kenneth Amoksi reeds aangegeven dat het ministerie noch de universiteit, criminologen hebben. De bewindsman, die zelf ook op de Faculteit der Juridische Wetenschappen gedoceerd heeft, benadrukte dat criminologen nodig zijn om bepaalde sociale vraagstukken in relatie tot de criminaliteit te bestuderen en daarover adviezen te geven.

Minister Amoksi heeft reeds vorig jaar, tijdens zijn dienstreis naar de Verenigde Staten gesproken met de George Mason University over het opzetten van een masteropleiding criminologie in Suriname. Sindsdien is hij frequent in contact geweest met deze universiteit hierover. De RC van de faculteit gaf aan dat de universiteit zelf ook al samenwerkingen heeft met verschillende universiteiten in het buitenland. Het zal daarom bekeken worden welke samenwerking het meest geschikt is voor de opzet van de opleiding.

Het ministerie en de universiteit zullen samen het curriculum voor de studie ontwikkelen. Het curriculum zal gebaseerd zijn op de behoefte in Suriname en op de kennis waarover de criminologen moeten beschikken om aan de slag te gaan in de samenleving. Aan de verschillende vakken zullen ook leerdoelen gekoppeld moeten worden. De criteria voor de instroom, moet ook nog bepaald worden. Voor docenten verbonden aan de faculteit zal bekeken worden om te kunnen promoveren met criminologie als specialisatie.

De minister gaf aan zeer blij te zijn met deze samenwerking, omdat hij van mening is dat het Ministerie van Justitie en Politie met de aankomende criminologen veel zal kunnen betekenen voor de samenleving. Tot nu toe ontbeerde het ministerie het kader daarvoor.

Aanwezig bij deze meeting waren ook de directeur Operationele Diensten, mr. Patrick Campange, beleidsadviseur mr. Marianne Chin A Fat en het hoofd van de afdeling Opleiding en Vorming Maritza Vroom- Sibilo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdek krijgt studierichting criminologie