woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Adek geeft training ‘ontwikkeling onderzoekscompetenties’

lees ook ...

Auto bijgetankt, maar niet betaald

 Een chauffeur meldde zich aan bij een pompstation in Paramribo, en liet zijn tank met ruim SRD.800,- aan benzine bijvullen. Op het moment dat er van hem werd verwacht dat hij zou afrekenen reed de au...

Het eerste Docent Professionalisering Research (DPR)-traject van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is op 07 april jongstleden afgesloten met de uitreiling van certificaten aan de 22 deelnemers. Het DPR-traject ging in 2019 van start waarin zij door het volgen van trainingen en het uitvoeren van onderzoek hun onderzoekscompetenties verder konden ontwikkelen.

Ook was er aandacht voor de integratie van onderzoek in het onderwijs. Het traject werd opgezet met financiering vanuit Twinning. Binnen het Twinningproject werd samengewerkt met de Universiteit Leiden en de Hogeschool van Amsterdam. Trainers vanuit Nederland verzorgden de trainingen binnen de 5 modules, variërend van onderzoeksafbakening tot onderzoeksrapportage. Zij werden daarbij ondersteund door gepromoveerde wetenschappers van de AdeKUS.

Het DPR-traject heeft als belangrijke doelstelling het versterken van het academisch karakter van het onderwijs op de universiteit van Surname. DPR vormt daarmee een vervolg op het al sinds 2014 bestaande Docent Professionalisering Onderwijs-traject. In collegejaar 2020-2021 is een tweede DPR-cohort van start gegaan dat door trainers en mentoren van de AdeKUS-gemeenschap wordt verzorgd.

De DPR-gecertificeerden worden via de AdeKUS Writing Room gestimuleerd om ook na het DPR-traject te blijven onderzoeken en dat onderzoek ook te publiceren. De lancering van dit initiatief  vond plaats tijdens de certificaatuitreiking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAdek geeft training 'ontwikkeling onderzoekscompetenties'