maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Actuele vraagstukken Defensie besproken

lees ook ...

Maleisisch bedrijf heeft belangstelling voor palm- en goud s...

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk ontving op dinsdag 14 maart, de KTS Group of Companies op zijn kabinet. KTS is geïnteresseerd in de oliepalm- en goud industrie van Suriname.  Vertegenwoordige...

Minister Krishnakoemarie Mathoera heeft op 02 november jongstleden actuele zaken betreffende het ministerie besproken met de pers. Zij deelde hierbij het beleid met betrekking tot de veiligheid van de Republiek Suriname. Zij bleef ook stilstaan bij de vorderingen betreffende het beleidsplan 2021-2026 van het ministerie van Defensie.

De bewindsvrouw benadrukte dat integriteit van cruciaal belang is voor het defensieapparaat. Binnen het leger komen er vaak meldingen van huiselijk geweld voor, waarbij het gaat om formele aangiftes via de militaire politie. “Wij zullen beleid maken hoe we mensen kunnen begeleiden en kennis en vaardigheden kunnen bijbrengen om met hun emoties om te gaan. Het is ook belangrijk om te weten wat de perceptie is van geweld. Wij gaan dit meenemen in het curriculum van alle militaire opleidingen en trainingen”, aldus de bewindsvrouw.

De ministeries van Defensie van Suriname en Nederland hebben eerder dit jaar een intentieverklaring getekend om de militaire samenwerking tussen beide landen te intensiveren. De achterliggende periode hebben partijen punten in deze verklaring al omgezet in concrete acties. Tijdens de persconferentie heeft minister Mathoera aangegeven dat er collectieve jungletrainingen uitgeoefend zullen worden in ons land.

De defensieminister ging ook in op de complexiteit van grensbewaking tijdens de aanhoudende Coronapandemie. In samenwerking met Justitie en Politie en andere autoriteiten zal er alles aan gedaan worden om dit vraagstuk effectief aan te pakken, zei de minister.

Luitenant-kolonel Bob Mangal zei dat er nog vragen zijn in de samenleving met betrekking tot ammoniumnitraat. Hij reageerde op die vragen met te zeggen: “Er is een presidentiële commissie nu die duidelijke richtlijnen heeft opgesteld. Wij voeren samen de controles uit. De opslag van ammoniumnitraat binnen de bebouwde kom wordt gereduceerd tot nul”, aldus de chef-staf.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActuele vraagstukken Defensie besproken