woensdag 24 april 2024
26 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Activiteiten NH in verband met wereldwaterdag

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

In verband met wereld waterdag op 22 maart, heeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen enkele activiteiten op het programma staan. Wereld waterdag is een dag die Internationaal wordt gewijd aan het water dat wij dringend nodig hebben en sinds 1993 wordt het ieder jaar op 22 maart gevierd.

In samenwerking met de  N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en de UNDP zal in Suriname de bewustwording worden gecreëerd over de nationale waterproblematiek middels een mini awarenesscampagne.

Het thema voor dit jaar is ‘Grondwater: maak het onzichtbare zichtbaar.’ Naar aanleiding van dit thema zijn onder andere statements en videoproducties voorbereid en op een later tijdstip worden de activiteiten afgesloten met een verhalenwedstrijd. Aan deze wedstrijd nemen schoolgaande jongeren deel en het is georganiseerd door de UNDP in samenspraak met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Een van de doelstellingen ressorterende onder de Sustainable Development Goals, is het aantal mensen zonder of met een tekort aan schoon en veilig drinkwater tot de helft te reduceren. Zo zijn er in de achter ons liggende periode, in enkele gebieden waterzuiveringssystemen geïnstalleerd. Dit proces houdt in dat het rivierwater dat ook afkomstig is van het grondwater, gezuiverd wordt tot schoon en veilig drinkwater.

Voornoemde activiteiten zullen verdeeld over twee weken worden uitgezonden via de beeldbuis en ook op de NH- facebookpagina worden gedeeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActiviteiten NH in verband met wereldwaterdag