maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
3.7
(17)

Activisten Pakittow & Abdulrahman overwonnen complot Santokhi Brunswijk

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Vp Brunswijk had zijn mensen opgeroepen niet te gaan protesteren. De leiding van het parlement die altijd aanwezig is bij protest manifestaties was frappant genoeg er dit keer niet. Alleen Ebu Jones en Stephen Tsang (NDP). Ebu Jones werd ook gewond door een steen. Hij was en van de 26 gewonden, die vielen bij de uit de hand gelopen protesten. Er is sprake van twee doden door politiekogels, maar de bewijzen daarvan zijn niet gevonden.

Opvallend is ook dat journalisten werden aangevallen. Twee werden beroofd van hun apparaten (Horacio Stjewart filmer en tekstjournaliste) en van een (Rene Gomperts, Starnieuws) werd zijn auto verbrand. Een ander, de voorzitter van de Surinaamse Verenging van Journalisten (Vishmohani Thomas, Suriname Herald) werd bedreigd om te stoppen met filmen van de rellen. Machteloos biggelden gelijk tranen over haar wangen vanwege de hele toestand.

Barmhartige Samaritanen, Rasta met Sranan T shirt stopt bloeden met zakdoek op het hoofd en ondersteunt wang en kin van agent, terwijl burger bloed afwast van gezicht gewonde beambte. Broederlijke solidariteit van Surinamers die elkaar niet eens kennen, hartverwarmend beeld in een situatie waar het hart van bloedt. Zijn collega staat erbij en kijkt ernaar. (Foto FB)

Complot
Om de werknemers te ontmoedigen deel te nemen aan de protesten heeft men hoogstwaarschijnlijk een complot tegen Pakittow gesmeed om hem in het kwaad daglicht te zetten. Ook Facebook protesteerder Raul Abdulrahman werd voor 8 dagen gevangen gezet. Zodoende kon men de zaak frustreren van burgers die vreedzaam opkomen voor hun rechten. Want men is zo boos op de rovende regering (Roverheid) en de armoede die de jaarlijkse meer dan 60% inflatie die daaruit voortvloeit dat de protesten, indien die niet was opgef*kt door de plunderingen, zouden aanhouden tot de regering aftreed.

Scenario, branden

Het scenario, complot, samenzwering, zo u wil is dat een groepje criminelen, ex JC’s bijvoorbeeld, ingehuurd zijn om te beginnen met stenen te gooien en de ravage aan de assemblee aan te richten.Er zouden tevoren zelfs hoopjes bakstenen zijn neergelegd.

Anderen van hun bende waren gewapend met Molotov cocktails, gemaakt van kwart rumflesjes met een stukje textiel erin. Pakkitow getuigde mannen daarmee gezien te hebben op zijn truck. Zoiets kan men makkelijk verbergen in de zak op de zijnaad van een ruim zittende lange broek.( Militair/commando broek model). Zo’n molotov cocktail schijnt ook in Digicel, hoek Jodenbreestraat en Waterkant,te zijn gegooid.

Mofo koranti

Dagen voor vrijdag 17 februari gonsde het gerucht in de achterstandswijken, vaak ghetto’s genoemd, dat er gelegenheid tot plunderen zou zijn en dat is inderdaad uitgekomen. Tieners van die wijken in Paramaribo Zuid kwamen met slagbal bats, zakdoeken over hun neus, gebreide mutsen met ooggaten erin, duidelijk om te plunderen.
Ver van het centrum is ook de Hermitage Mall overvallen en beroofd.
Ook volwassen vrouwen en mannen hebben zich schuldig gemaakt aan ‘proletarisch winkelen. (zonder te betalen) gewapend met grote boodschappentassen.

Judas Brunsi

Om onschuldig te lijken is Brunswijk de volgende dag als een Judas gaan praten met de ondernemers van de Times mall. Hij weet precies wat hij veroorzaakt heeft. En Chandrika was op de hoogte dat er heel weinig politie op straat zou zijn. Daarna probeerden zij Pakittow uit te schakelen, door hem als schuldige van de rellen en de plundering aan te wijzen.

Eerdere complotten

We zij niet vergeten dat Brunswijk ook Belfort wilde uitschakelen een keer toen hij een paar van de hangmannen bij de markt en VCB ingeschakeld had om Belfort uit te jouwen en te molesteren. Journalist Jason Pinas werd voorafgaande daaraan mishandeld en zijn iPhone werd hem afhandig gemaakt, men dacht dat hij de uitbetaling zou filmen. Dat plan werd dus verijdeld.

Owru rover en owru skowtu
Ook bij de Organic protesten een half jaar geleden, heeft deze zelfde Brunswijk mannen ingehuurd om de zaak te frustreren, toen aan de Sophie Redmondstraat voor zijn kantoor gedemonstreerd werd. Maar ook dat werd op tijd ontdekt. Sranan pipel un da ay. We moeten niet vergeten dat we met een owru rover te maken hebben. Zo probeert hij problemen op te lossen, die hij mede veroorzaakt heeft. Santokhi probeerde deelnemende activisten uit te schakelen door hen te arresteren en juridisch de schuld te geven van alle materiële schade.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActivisten Pakittow & Abdulrahman overwonnen complot Santokhi Brunswijk