maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
5
(1)

Activist Sibrano Piqué hervat volgend week straatacties in Suriname

lees ook ...

Government will subsidize seven services and goods

The government has decided to boost purchasing power for vulnerable households through the implementation of the social program for which SRD 1.2 billion has been earmarked. It is important to make ad...

Activist Sibrano Piqué zal volgende week weer een straatprotest houden tegen het beleid van de Surinaamse regering onder leiding van president Chan Santokhi. De activist heeft gesproken met verschillende groepen en binnenkort wordt bekend wanneer er zal worden gedemonstreerd. Opnieuw is de brandstofprijs gestegen, neemt de koopkracht verder af en stabiliseert de koers van de US-dollar niet. Volgens Piqué worden er nauwelijks acties ondernomen om de minderdraagkrachtigen te ondersteunen.

Hij kan zich daarom ook niet voorstellen dat er sprake is voor verhoging van de autotoelage van regeringsfunctionarissen, terwijl anderen pinaren. Volgens de activist blijven de hoogwaardigheidsbekleders zichzelf bevoordelen. De verhoging van de autotoelage is onder druk van het parlement voorlopig aangehouden.

Piqué benadrukt dat de regering ook niet in zee moet gaan met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), omdat de voorwaarden van de bank nadelig zijn voor sociaal zwakkeren. Het afschaffen van subsidie van onder meer water en stroom zal ervoor zorgen dat zij meer geld zullen moeten betalen voor deze vaste lasten, terwijl ze het nu al moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActivist Sibrano Piqué hervat volgend week straatacties in Suriname