Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Activist Radjoe Bikharie gaat in beraad in verband met de ontstane situatie in Suriname

Geplaatst

op

“De rest van de week zal ik me terugtrekken en ik kom na zondag terug, dan zal ik een gepaste actie-model kenbaar maken”, geeft de activist Radjoe Bikharie tegenover culturu.com te kennen.

Bikharie is niet te spreken over de huidige gang van zaken, doelende op de laatstelijk door de regering Santokhi-Brunswijk getroffen maatregelen, toch zegt hij het niet eens te zijn met het model van de aangekondigde acties. Volgens Radjoe moet er actie gevoerd worden tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de thans heersende situate in het land. Natuurlijk Dienen wij de huidige machthebbers ook aan het verstand te brengen dat het niet kan dat het volk moet gaan boeten voor het slecht beleid van de regering onder leiding van ex-president Bouterse.-Culturu.com

 

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjarma
zaterdag 26 september 2020 10:24

Het volk lijd al jaren. Nu nog erger. Wanneer zal er een op lossing komen. De beleidsmaatregelen moet aangepakt worden en aangepast worden om het volk te redden.. zonodig met harde hand.actie de straat op dagen lang. Tenzij er goede gezonde wetten komen waar het volk toch mee kan leven. Arm geboren en we sterven armer. Kan toch niet. Mang.

Robert
zaterdag 26 september 2020 10:40

Blijf acties voeren maar geef deze regering ook wat tijd.
Ze zitten nog géén 3 maanden.
Ze zijn de achtergelaten NDP puinhopen nog aan het inventariseren en proberen ondertussen het land te regeren.
Langzaam wordt nu duidelijk wat voor schijterij Bouterse en zijn incompetente rovers hebben uitgehaald. Maar als er iets je in de huidige politieke niet bevalt, hang het aan de grote klok. Meki babari. Politici kunnen dat hebben. Het hoort bij hun functie. Daar worden ze heel goed voor beloond.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Robert
Marie
zaterdag 26 september 2020 15:24

Big up Culturu. Let’ s it on.So proud off you!

Marie
zaterdag 26 september 2020 15:25

Let’ s get it on !

Naskip
zaterdag 26 september 2020 16:54

yes. Ga zo door. Breng alles aan het licht. Hoor en wederhoor

maka alata
zaterdag 26 september 2020 19:51

Als je recente IMF rapporten over economie van Suriname leest krijg je toch een heel ander beeld dan de huidige regering schets. De huidige regering wil geld lenen van de IMF. Als ze die lening toch krijgen is er iets anders aan de hand of ze zijn niet goed bij hun hoofd bij de IMF.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen