dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3.8
(4)

Actievoerders willen geen Pakittow, maar Piqué

lees ook ...

President Santokhio naar Caricom-Cuba summit Barbados

President Santokhi is vandaag, 05 december in zijn rol als CARICOM voorzitter afgereisd naar de Caricom-Cuba summit die in Barbados gehouden wordt. Tijdens deze summit zal Cuba haar overzicht prese...

Actievoerders die maandag hebben deelgenomen aan de protestactie van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet op het Onafhankelijkheidsplein vonden hem te mild en willen liever Siebrano Piqué. Zij zijn niet tevreden met het bereikte resultaat. Er is in feite niets uit de bus gekomen en daarom werd ook “We want Pique”, gescandeerd.

Toen zij bij het parlementsgebouw aankwamen eisten de actievoerders dat DNA-voorzitter Marinus Bee naar buiten moest komen om hun toe te spreken. Hun eis werd wel ingewilligd. Bee kwam met een delegatie, bestaande uit onder andere vicevoorzitter Dew Sharman, Asis Gajadien en Mahinder Jogi, naar buiten. Hierna werden een aantal vragen gesteld. Toen Bee zou beginnen met zijn toespraak, werd het te rumoerig en kon hij niet praten.

Pakittow hield de groep voor dat zij rustig moesten blijven, omdat hij het had kunnen regelen dat de voorzitter naar buiten kwam. Toen bleek dat het gevolg geen oor had voor Bee heeft de assembleevoorzitter voorgesteld dat er een delegatie naar binnen ging om te praten. De menigte was het daar ook niet mee eens.

Bee heeft toen besloten om direct contact op te nemen met de regering voor het oplossen van de problemen. Zij hebben moeite met de verschillende verhogingen die in een korte tijd door de regering zijn doorgevoerd. Vooral de aanpassing van de brandstofprijzen valt zwaar. Pakittow bedankte hierna de aanwezigen en zei dat hij nu met de vakbonden gaat praten voor een nog grotere massaprotestactie.

De actievoerders vinden dat Pakittow te mild was. Ze verlangen nu naar Piqué als leider van hun actie. De bedoeling is dat de actievoerders dinsdag opnieuw zullen protesteren. Assembleelid Edward Belfort (ABOP) heeft de actievoerenden ook toegesproken en hen gevraagd om de actie vreedzaam te houden.

De politie was ook zeer goed vertegenwoordigd tijdens de protestactie. Zondagavond heeft de regering een verklaring uitgegeven waarin was aangegeven, dat er hard zou worden opgetreden tegen ordeverstoorders. Er zou voor een protestactie namelijk toestemming of een vergunning aangevraagd moeten worden. En tot en met zondagavond was die aanvraag niet gedeponeerd bij de districtscommissaris van het commissariaat, Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActievoerders willen geen Pakittow, maar Piqué