zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
3
(1)

Actievoerders tegen zwarte piet bekogeld met eieren

lees ook ...

Douane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Su...

De Nederlandse douane heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Schiphol, waarbij een speurhond cocaïne ontdekte die verborgen zat in pakken masala. Deze pakketten werden vermoedelijk vanuit Suriname in...
De demonstranten tegen Zwarte Piet bij de Sinterklaasintocht in Westzaan zijn bekogeld met eieren door andersgezinden. Hun toegewezen demonstratievlak werd goed vies gemaakt met mest, en voor hen zette men voor een hek met landbouwplastic, waardoor zij geen zicht hadden op wat er gebeurde. De tegenpartij stond de dertig mensen goed voorbereid op te wachten dus. De politie was heel goed vertegenwoordigd.

Hier liepen  zwarte pieten en roetveegpieten parmantig mee met sint Nicolaas. Zaankanters Tegen Racisme heeft besloten om liever niet te demonstreren. “Maar het is nodig aangezien het intochtcomité geleidelijk aan wil afstappen van zwarte piet en dat is echt niet snel genoeg. Als het om racisme gaat, moet je gelijk de knoop doorhakken,” zegt een woordvoerder.

Joke Smit van het Sinterklaas Comité Westzaan is ervan overtuigd dat zij de wil van de gemeenschap hebben uitgevoerd. “Wij vinden dat het uit de gemeenschap moet komen. Wij zijn een commissie die daar geen politiek standpunt over inneemt. Wij luisteren naar de mensen van het dorp, want wij doen het voor het dorp.” Hier moet de Kick Out Zwarte Piet organisatie nog een lange weg afleggen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandActievoerders tegen zwarte piet bekogeld met eieren