vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten KOB schorten acties op na bemiddeling assembleevoorzitter

lees ook ...

President Santokhi: “Onrust draagt bij aan koersontwik...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een openbare vergadering van het parlement aangegeven, dat onrust een belangrijke factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling in het land....

Assembleevoorzitter, Marinus Bee, heeft dinsdag na een succesvol gesprek met de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB) en minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), kunnen bewerkstelligen dat het onderwijsproces woensdag 8 maart, wordt genormaliseerd. Ook heeft de voorzitter van DNA een beroep gedaan op het ministerie om de rechtszaak, die thans tegen KOB en COB loopt, in te trekken. Het ministerie heeft zich bereid getoond dit verzoek in te willigen.

De leerkrachten aangesloten bij KOB en de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB) legden uit ontevredenheid het werk afgelopen maandag volledig neer.

Bestuursleden KOB. Foto: DNA

De bond gaf aan, dat de leerkrachten niet in staat zijn om optimaal het werk te bereiken. Tijdens het gesprek zijn de pijnpunten van de onderwijsgevenden besproken. Aangegeven werd, dat de leden graag willen werken, maar onder betere omstandigheden.

Parlementsvoorzitter Bee heeft partijen gevraagd een middenweg te engageren en heeft voorgesteld deze week nog aan de onderhandelingstafel zitting te nemen, om betere afspraken te maken.
“De basis om met elkaar samen te werken is een open communicatie; eerlijk en oprecht met elkaar omgaan”, stelt de voorzitter van het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten KOB schorten acties op na bemiddeling assembleevoorzitter