donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten KOB schorten acties op na bemiddeling assembleevoorzitter

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Assembleevoorzitter, Marinus Bee, heeft dinsdag na een succesvol gesprek met de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB) en minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), kunnen bewerkstelligen dat het onderwijsproces woensdag 8 maart, wordt genormaliseerd. Ook heeft de voorzitter van DNA een beroep gedaan op het ministerie om de rechtszaak, die thans tegen KOB en COB loopt, in te trekken. Het ministerie heeft zich bereid getoond dit verzoek in te willigen.

De leerkrachten aangesloten bij KOB en de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB) legden uit ontevredenheid het werk afgelopen maandag volledig neer.

Bestuursleden KOB. Foto: DNA

De bond gaf aan, dat de leerkrachten niet in staat zijn om optimaal het werk te bereiken. Tijdens het gesprek zijn de pijnpunten van de onderwijsgevenden besproken. Aangegeven werd, dat de leden graag willen werken, maar onder betere omstandigheden.

Parlementsvoorzitter Bee heeft partijen gevraagd een middenweg te engageren en heeft voorgesteld deze week nog aan de onderhandelingstafel zitting te nemen, om betere afspraken te maken.
“De basis om met elkaar samen te werken is een open communicatie; eerlijk en oprecht met elkaar omgaan”, stelt de voorzitter van het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten KOB schorten acties op na bemiddeling assembleevoorzitter