zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur schriftelijk op de hoogte gesteld hiervan. Dit besluit is genomen door het presidium, na evaluatie van de ontwikkelingen rond de energietarieven.

De president van de FOLS, Marcellino Nerkust gaf aan Starnieuws  te kennen,  dat leerkrachten vanaf woensdag weer volgens hun rooster werkzaamheden zullen uitvoeren.

”De bij de FOLS aangesloten lidbonden namelijk de SOB, de COB, de KOB en de IOB – de BLTO wordt vooralsnog buiten beschouwing gelaten – hebben na een spoed intern overleg besloten de acties op te schorten met ingang van woensdag 15 mei 2024”, stond onder andere in het schrijven gericht aan de minister na een vergadering en evaluatie van de leiding in het afgelopen weekend.

Verder is aangehaald “het technisch overleg, dat op dit moment plaatsvindt, tussen enerzijds de energiedeskundigen als vertegenwoordigers van de vakbeweging en anderzijds de energiedeskundigen van de overheid”.

Men is overgegaan tot de loononderhandelingen. Het plan is om eind mei 2024 resultaat te hebben. Men hoopt ook in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te komen tot afronding van “het kledingsvoorschriftenbeleid van de FOLS”.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActies FOLS per 15 mei opgeschort