dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Actiegroep leerkrachten ‘wi sa strey’, spreekt ministers

lees ook ...

Artiest aangehouden met wapen

Vanmorgen is rapartiest Kapalani(31), aangehouden tijdens een surveillance van stootgroep Regio Paramaribo. De artiest die kortgeleden op zijn social media profiel aangaf dat hij terug zou keren naar ...

De actiegroep Wi Sa Strey, die de leerkrachten vertegenwoordigt, heeft op donderdag 27 april 2023 op het Kabinet van de President een vervolggesprek gehad met een cluster van ministers.

Tijdens het onderhoud kwamen verschillende zaken naar voren, waaronder de toelages voor permanente educatie en afstandsonderwijs. Ook zijn er onderwijsinhoudelijke zaken besproken zoals het doorstroombeleid. Verder is er extra aandacht gevraagd voor de situatie van de leerkrachten die in het binnenland lesgeven.

Natasia Bennanon, directeur Administratief en Technisch Beheer van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur stelt: “Sommige van de problemen kunnen alleen door het ministerie worden opgelost, maar anderen zijn zaken waarbij het ministerie van Binnenlandse zaken en Volksgezondheid benadert moeten worden”, stelt Bennanon. Het komt namelijk voor dat men bij ziekte van een leerkracht in het binnenland extra moet betalen, omdat er geen samenwerking is tussen het Staatsziekenfonds en de Medische Zending.

Volgens directeur Bennanon zullen er vrijdag aanstaande nog gesprekken gevoerd worden tussen de directie en de actiegroep. Er zal met functionarissen van het minOWC afstemming moeten plaatsvinden omtrent het aanpakken van zaken zoals de toelages die nog steeds niet verwerkt zijn. “Het zijn zaken die misschien extra aandacht behoeven en die meteen kunnen worden opgelost”, aldus Bennanon.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActiegroep leerkrachten 'wi sa strey', spreekt ministers