donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Actie ziekenhuisbonden opgeschort; lumpsum over 2020

lees ook ...

Sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op de Internationale Dag van Mensen met een Beperking op 03 december jongstleden, een sportevenement g...

De actie bij de personeelsbonden bij het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) van vandaag zijn opgeschort. Om de rust in de instellingen te bewaren is met de regering afgesproken dat het dienstjaar 2020 bij de drie instellingen wordt afgesloten met een lumpsum, terwijl de RGD volgens haar cao ook nog een eenmalige uitkering krijgt.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had de bonden opgeroepen om vanwege de Covid-situatie in het land niet in actie te gaan. De bewindsman heeft ook gewezen op de precaire situatie als gevolg van de brand bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). De regering is voorstander van voortzetting van de vaccinatiecampagne.

Voorzitter van de drie bonden, Robby Naarendorp, zegt dat de oproep van de minister is begrepen. Tijdens de bespreking met de regering heeft hij minister Ramadhin wel gewezen op de onrust in de zorgsector. Er wordt al maanden aan de weg getimmerd voor verbetering, maar het personeel zit nog steeds met lege handen.

Aan de autoriteiten is ook aangegeven, dat het niet zo eenvoudig is om de actie op te schorten. Hoewel Naarendorp ervan uitgaat dat velen kunnen meegaan met de situatie die is ontstaan door de brand bij BOG, er anderen zijn die ervan uitgaan dat het dagelijks leven doorgaat.

Minister Ramadhin zou de stelling van Naarendorp ook hebben begrepen. Afgesproken is dat in de week van 15 juli de cao-onderhandelingen van de drie organisaties worden voorgezet en afgerond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie ziekenhuisbonden opgeschort; lumpsum over 2020