woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Actie vanuit LVV voor verbeterde markttoegang regio

lees ook ...

Geen reden tot bezorgdheid: drinkwaterkwaliteit Suriname vei...

De leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil de bezorgdheid bij de gemeenschap wegnemen en garandeert dat haar drinkwaterkwaliteit veilig is. Er is kennis genomen van de berichtg...

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Parmanand Sewdien, had op 28 juli jongstleden, een ontmoeting met belanghebbenden van de Multi-stakeholder Waardeketen Platformen Cassave en Fruit & Groenten Export, om een inclusieve en meer gestructureerde benadering te hanteren voor de deelname van Suriname aan Expo-evenementen in de regio.

De dialoog met belanghebbenden, mede georganiseerd door het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) in samenwerking met LVV, bracht verschillende producenten, verwerkers en exporteurs bijelkaar uit de groenten, fruit, cassave, bosbijproducten en andere sectoren, vooral met exportpotentieel, om een strategie te bespreken voor een meer geïntegreerde en effectieve deelname van de landbouwsector aan regionale en internationale evenementen.

Door middel van een open dialoog hebben belanghebbenden minister Sewdien geïnformeerd over de vele uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd en hebben zij gesproken over de noodzakelijke voorwaarden voor export. Minister Sewdien erkende deze uitdagingen en moedigde de particuliere sector aan om leiding te geven en een oplossing te vinden door samen te werken met de verschillende segmenten van de waardeketen, en hierdoor de marktkansen voor de landbouwsector als geheel te vergroten.

Hij informeerde belanghebbenden over de kansen die er zijn op de markten van Trinidad en Barbados, met name voor verse producten en producten met een toegevoegde waarde, en stelde een aantal directe maatregelen voor die kunnen worden genomen om de markttoegang en de export te verbeteren, bijvoorbeeld de logistiek van het transport binnen de regio, houdbaarheid van producten met name de opslag-/distributiecentra in het ontvangende land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie vanuit LVV voor verbeterde markttoegang regio