dinsdag 16 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Actie universiteitsdocenten heeft gevolgen

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Docenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) verbonden aan de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit (VWPU), hebben opnieuw een ultimatum gesteld aan het Bestuur van de Universiteit (BvU) en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (MinOWC). De VWPU eist dat er uiterlijk 13 januari 2023, om 14.00 uur, een besluit klaarligt.

Als dat niet het geval is zal het pad van dialoog worden verlaten en is een volledige werkneerlegging niet uitgesloten. De actie van de VWPU heeft gevolgen voor de totale universiteit. De studenten van alle faculteiten worden hierdoor getroffen. De VWPU zegt dat de onderwijsuitvoering, tentaminering inclusief afstudeerexaminering en alle hiermee gepaard gaande handelingen, waaronder afstudeerbegeleiding, interne dienstverlening en onderzoekuitvoering, worden gestaakt.

De bond wil een correctie van de bezoldigingsreeks van het wetenschappelijk personeel. De vereniging zegt dat de implementatie van de gehanteerde procedure, om te komen tot een verhoging van de lonen door het BvU, incorrect is geweest.

Er werd een overeenkomst gesloten tussen de VWPU en het BvU voor nieuwe bezoldigingsreeksen per 1 januari 2022 en 1 juli 2022. Echter, de implementatie hiervan is uitgebleven. Daarom ging het personeel in actie op 2 januari 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie universiteitsdocenten heeft gevolgen