zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

lees ook ...

HVB kritiek op huidige regering: “Onder Bouta was het ...

Tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag heeft HVB-partijleider Raymond Sapoen scherpe kritiek geuit op de huidige regering van president Chandrikapersad San...

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestaties niet overeenkomen met de uitgaven. Hij onthulde dat er naar schatting 1.000 spookambtenaren binnen zijn ministerie zijn, die salaris ontvangen zonder daadwerkelijk werk te verrichten. Deze ambtenaren zullen uit de payroll worden verwijderd als onderdeel van het Public Sector Reform-programma van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ori benadrukte dat er duidelijke instructies zijn gegeven aan ministers over het verminderen van overtollig personeel. De spookambtenaren zijn geïdentificeerd en hebben herhaaldelijk de kans gekregen om zich aan te melden. Nu, op instructie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, zal het ministerie actie ondernemen door de salarissen van deze ambtenaren stop te zetten.

Volgens Ori hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Financiën en Planning geduldig gewacht, maar is nu het moment aangebroken om actie te ondernemen. Het vrijgekomen budget zal worden gebruikt om ruimte te maken voor nieuwe leerkrachten.

Het ministerie zal intern grondig evalueren welke werknemers daadwerkelijk productief zijn en wie niet, en zal degenen die niet aan de verwachtingen voldoen bedanken voor hun dienst. Ori benadrukte dat de overheid niet langer kan blijven betalen aan niet-productieve personeelsleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie tegen spookambtenaren bij onderwijs