zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Actie Surinaamse Politie Bond opgeheven

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

De Motor Surveillance Dienst (MSD), het Regio Bijstandsteam (RBT) en de Vuurwapenafdeling zullen weer actief zijn.  De voorwaarde ten aanzien van het ontslag van de hoofdinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle blijft hetzelfde. Minister Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een kortgeding aangespannen tegen de bond. Via de rechter wordt de actie opgeheven, omdat er een schikking is met de rechter.

De bond wil om strategische redenen niet gevonnist worden. Voorzitter Atompai hield zijn gehoor voor dat de actie  moet worden opgeheven, omdat er een schikking getroffen is met de rechter. Men is in gesprek met de overheid, maar de bond blijft in vergadering. Daaraan kan niemand komen. Men wil voorkomen een vonnis te krijgen.

Justitie en Politie vindt dat de bond zich schuldig maakt aan onrechtmatige werkneerlegging, omdat er geen sprake is van een arbeidsconflict. Het ministerie eist dat de actievoerders onmiddelijk het werk hervatten.

“We moeten zaken strategisch benaderen en dat hebben we ook gedaan”, aldus Eijk die secretaris is van de bond.

Atompai informeerde de actievoerenden dat de gesprekken met president Chan Santokhi vandaag plaatsvinden. Er is een onderhoud geweest met de president, maar die heeft te kennen gegeven dat er eerst een gesprek moet zijn met  de korpschef en de Jus-pol minister, voordat hij de bond te woord kan staan.  “Op basis van de resultaten bepalen we hoe we weer bij elkaar komen”, aldus de voorzitter.

Morgen komt de bond en sympatisanten bij elkaar om te vergaderen. Dit wordt gedekt door de grondwet. “Zolang je minimaal 100 mensen hebt, ben je goed om te protesteren”, zegt hij.

De voorzitter zegt dat de recruten ook lid zijn van de Politiebond. “Als je hier staat kan niemand je iets doen”, is de garantie die Atompai de rekruten geeft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie Surinaamse Politie Bond opgeheven