maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Actie Surinaamse leraren ongegrond; disciplinaire maatregelen op komst

lees ook ...

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelz...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkelin...

Op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft men er moeite mee dat de leraren van Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) en het Imeao-2 in actie zijn. De leraren hebben vrijdag het werk neergelegd. Op het Imeao-2 was er sprake van een sitdownactie, omdat volgens hun uitbetaling van extra uren is uitgebleven. Volgens de leiding van het ministerie zou er een gesprek zijn geweest met het Imeao-2 waarin is aangegeven, dat er hard aan wordt gewerkt om de uren uit te betalen.

Een van de redenen die aan de Imeao-2-directie is voorgehouden, is dat er een achterstand was vanwege een groot aantal Covid-besmettingen op het ministerie in januari 2022. Inmiddels zijn de extra uren van het Imeao-2 en de SGT in de maand maart 2022 uitbetaald.

De leiding van het minOWC begrijpt daarom niet wat de reden voor deze actie is. Formeel is de departementsleiding hierover niet in kennis gesteld. In gesprek met de voorzitter van BvL/ALS is aangegeven, dat de bond ook niet in kennis is gesteld van deze acties. Het ministerie constateert dat de acties ongegrond zijn, omdat er ook geen arbeidsconflict is tussen het minOWC en de leraren. Op basis van het voorgaande, zal het minOWC conform de Personeelswet overgaan tot het treffen van disciplinaire maatregelen tegen leraren en directeuren die zich hieraan schuldig maken.

Het gevolg van de acties is dat scholieren na Covid-19 nu weer de dupe worden van wilde acties van leraren. Het onderwijsproces moet normaal voortgang vinden, aangezien het minOWC de scholen niet gesloten heeft. De departementsleiding betreurt het dat de leerlingen door deze werkneerlegging wederom verstoken zijn van onderwijs, waardoor de leerstofachterstand die als gevolg van Covid-19-pandemie was ontstaan, alleen maar groter wordt. De departementsleiding staat niet toe dat de scholieren het recht op onderwijs is ontnomen.

Het minOWC roept alle betrokken leraren en directeuren op om het werk onmiddellijk te hervatten en de juiste wegen te bewandelen om hun misnoegen kenbaar te maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie Surinaamse leraren ongegrond; disciplinaire maatregelen op komst