woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Actie RGD frustreert bestrijding pandemie

lees ook ...

OW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiin...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een ambitieus plan gepresenteerd voor de vernieuwing en verfraaiing van de historische Waterkant in Paramaribo, waarbij kunst en cultuur een centrale rol ...

De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft vrijdag acties gevoerd en de zestien swabposten landelijk gesloten, vanwege het uitblijven van de cao onderhandelingen. Hierdoor werd de dienst bij het Bureau Openbare Gezondheidzorg (BOG) overbelast, en werd het zelfs rommelig. Minister Amar Ramadhin heeft een delegatie van de vakbond ontvangen voor een gesprek, en deed een beroep op hen, om de actie op te heffen. Verder zal er officieel een schrijven volgen om dit verzoek te bevestigen.

“Het blijkt dat er ook organisatorische problemen zijn bij de RGD en dat er niet primair om het cao-wensenpakket actie wordt gevoerd,” zegt de bewindsman.

De RGD heeft een sleutel rol in het systeem dat is opgezet om het Covid-19-gebeuren bij het swabben en vaccinatie ordelijk te laten geschieden. De bewindsman heeft uitgelegd, dat de reguliere zorg door RGD wordt voortgezet.

“Het bleek een goed gesprek te zijn tussen Ramadhin en de vertegenwoordiging van de vakbond,” volgens bondsvoorzitter Robby Naarendorp. Hij was niet aanwezig bij het gesprek  en mist  nu  een concrete datum waarop er met de directie  onderhandelt zal worden, over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. “Wij moeten spoedig daarmee beginnen, want anders wordt er geen signaal meer afgeven. De vakbond is niet van plan wederom over een afkoopregeling te praten,” benadrukt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie RGD frustreert bestrijding pandemie