maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(2)

Actie politie opgeheven, nu benoeming Ramlall is ingetrokken

lees ook ...

Consumenten krijgen advies voor vermindering energieverbruik...

Op 15 maart wordt jaarlijks Wereld Consumentenrechten Dag gevierd, om het bewustzijn over consumentenrechten te vergroten. Het thema van dit jaar is ‘Empowering consumers through clean energy transiti...

De aangekondigde verscherpte actie van de Surinaamse Politiebond (SPB) is opgeheven. Revelino Eijk, bestuurslid van de bond zegt dat de regering gisteren na constructief overleg met het bestuur van de SPB, de resolutie van de benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie heeft ingetrokken. De benoeming is in een ander vorm gegoten en in een kader geplaatst, anders dan een commissaris van politie, waardoor alleen zijn presidentiële benoeming overblijft.

Ramlall zal geen bezoldiging  en geen emolumenten ontvangen, die bij de functie horen.  Hij maakt geen deel uit van het Korps Politie Suriname. Zijn presidentiële benoeming valt en staat met zijn functie bij Directoraat Nationale Veiligheid. Verder zullen de achterstallige benoemingen bij het korps aangepakt worden.

Tijdens het overleg is door partijen onderkent, dat de nationale veiligheid van Suriname prioriteit geniet, en dat elke vorm van onrust moet worden voorkomen in de gemeenschap. Zorgpunten zijn uitgewisseld. De SPB heeft aangehaald dat de benoeming van Ramlall niet berust op wettelijke of feitelijke grondslag en daarom geen stand kan houden.

De benoeming is nu in een ander vorm gegoten. Tijdens een Algemene Ledenvergadering werden de leden hierover geïnformeerd. Nu het doel reeds is bereid, heeft men geen rede meer tot actie. De zonen van Hermandad functioneren nu weer normaal.

Buiten alle regels om, had de president Ramlall van het Directoraat Nationale Veiligheid, benoemd tot commissaris van politie, terwijl velen al jaren op hun benoeming wachten bij de dienst. De vicepresident, korpschef en minister waren niet betrokken bij de benoeming. Ramlall is nu bij presidentieel besluit benoemd tot commissaris van politie om zijn functie als directeur bij DNV uit te oefenen. Zijn benoeming maakt hem geen politieman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie politie opgeheven, nu benoeming Ramlall is ingetrokken