maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
3
(1)

Actie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen

lees ook ...

Docenten van avondopleiding in beraad voor betaling lesurenv...

Een aanzienlijk aantal parttime en enkele voltijdse docenten van de Avondopleiding voor de Akte van Hoofdonderwijzer AOH (Hoofdakte) heeft dinsdag besloten tot actie over te ...

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn de acties verscherpt en worden alleen spoedgevallen behandeld. De patiënten kunnen niet in de steek worden gelaten, vindt bondsvoorzitter Lloyd Pool. De Intensive Care Unit, Spoedeisende Hulp (SEH), de verloskamer, kinderafdeling en het beddenhuis draaien niet optimaal, terwijl de overige afdelingen volledig in actie zijn.

Het personeel voert sinds vorige maand actie. Zij hebben die dinsdag verscherpt. Personeel gaat nu niet meer om elf uur ’s morgens in beraad, maar al om acht uur. De vakbond eist meer duidelijkheid over de nieuwe loonreeks en secundaire voorwaarden, waarover al enige tijd wordt onderhandeld.

Zolang er geen beter nieuws is, zal de bond door actievoeren. De vakbond gaat voorbij aan het verzoek van de directie om de acties op te schorten. Zij gaan door totdat zij resultaat zien.

De directie heeft ondanks gesprekken met de regering nog geen beeld wanneer zij volgens de nieuwe loonreeks de salarissen kunnen uitbetalen. Er is wel afgesproken dat het personeel de 17 procent loonsverhoging die aan de overheidsambtenaren wordt uitbetaald ook zal ontvangen, totdat het ziekenhuis in staat is de nieuwe loonreeks te implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen