dinsdag 16 april 2024
29 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
3
(1)

Actie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn de acties verscherpt en worden alleen spoedgevallen behandeld. De patiënten kunnen niet in de steek worden gelaten, vindt bondsvoorzitter Lloyd Pool. De Intensive Care Unit, Spoedeisende Hulp (SEH), de verloskamer, kinderafdeling en het beddenhuis draaien niet optimaal, terwijl de overige afdelingen volledig in actie zijn.

Het personeel voert sinds vorige maand actie. Zij hebben die dinsdag verscherpt. Personeel gaat nu niet meer om elf uur ’s morgens in beraad, maar al om acht uur. De vakbond eist meer duidelijkheid over de nieuwe loonreeks en secundaire voorwaarden, waarover al enige tijd wordt onderhandeld.

Zolang er geen beter nieuws is, zal de bond door actievoeren. De vakbond gaat voorbij aan het verzoek van de directie om de acties op te schorten. Zij gaan door totdat zij resultaat zien.

De directie heeft ondanks gesprekken met de regering nog geen beeld wanneer zij volgens de nieuwe loonreeks de salarissen kunnen uitbetalen. Er is wel afgesproken dat het personeel de 17 procent loonsverhoging die aan de overheidsambtenaren wordt uitbetaald ook zal ontvangen, totdat het ziekenhuis in staat is de nieuwe loonreeks te implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen