donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
3
(1)

Actie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen

lees ook ...

Saya requests that the president make contact and conversati...

President Chandrikapersad Santokhi has been urged to interact more with society and directly address the populace by businessman Jean "Saya" Mixon. On Saturday, March 18, Mixon was welcomed by the hea...

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn de acties verscherpt en worden alleen spoedgevallen behandeld. De patiënten kunnen niet in de steek worden gelaten, vindt bondsvoorzitter Lloyd Pool. De Intensive Care Unit, Spoedeisende Hulp (SEH), de verloskamer, kinderafdeling en het beddenhuis draaien niet optimaal, terwijl de overige afdelingen volledig in actie zijn.

Het personeel voert sinds vorige maand actie. Zij hebben die dinsdag verscherpt. Personeel gaat nu niet meer om elf uur ’s morgens in beraad, maar al om acht uur. De vakbond eist meer duidelijkheid over de nieuwe loonreeks en secundaire voorwaarden, waarover al enige tijd wordt onderhandeld.

Zolang er geen beter nieuws is, zal de bond door actievoeren. De vakbond gaat voorbij aan het verzoek van de directie om de acties op te schorten. Zij gaan door totdat zij resultaat zien.

De directie heeft ondanks gesprekken met de regering nog geen beeld wanneer zij volgens de nieuwe loonreeks de salarissen kunnen uitbetalen. Er is wel afgesproken dat het personeel de 17 procent loonsverhoging die aan de overheidsambtenaren wordt uitbetaald ook zal ontvangen, totdat het ziekenhuis in staat is de nieuwe loonreeks te implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie personeel Academisch Ziekenhuis verscherpt; alleen spoedgevallen