maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Actie ondernemen zijn de kernwoorden op klimaattop

lees ook ...

VVD Suriname praat met de President

President Santokhi had maandag 13 maart jongstleden, een voorgesprek met de politieke partij Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) op zijn Kabinet,  in het kader van de nationale dialoog. ...

“Wij hebben maar een korte tijd om onze ambitie te verhogen en op te staan om de dreiging van klimaatverandering het hoofd te bieden.” Dit zei President Biden van de Verenigde Staten van America op de klimaattop in Glasgow. Hij zei ook te hopen dat de wereld collectief en vastberaden zal werken aan het oplossen van de problematiek die in verband staat met klimaatsverandering. Hij gaf aan dat het niet alleen een morele plicht is om klimaatverandering te bestrijden, maar ook een economische noodzaak.

Charles Windsor, Prins van Wales spoorde de afgevaardigden aan om praktische manieren te vinden om verschillen te overwinnen. “Wij moeten samen aan de slag om deze kostbare planeet te redden en de bedreigde toekomst van onze jonge generatie te redden”, aldus prins Charles.

Suriname wordt op deze Klimaattop vertegenwoordigd door president Chandrikapersad Santokhi, die op dinsdag 02 november 2021 de conferentie toesprak. Hij riep op tot het herzien van bestaande financiële instrumenten op hun efficiëntie en effectiviteit. Ook zei het staatshoofd dat Suriname zich blijft inzetten voor het Akkoord van Parijs en met de beperkte middelen die er zijn zal doorgaan met het beschermen, behouden en onderhouden van de bossen en biodiversiteit, op een positieve en evenwichtige manier.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie ondernemen zijn de kernwoorden op klimaattop