zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
4
(4)

Actie onder Hooghart en Sallons gaat door met minder mensen

lees ook ...

Geen vuilophaal in Paramaribo en districten vanwege achterst...

Vanaf 1 december zal de dienstverlener van het ministerie van Openbare Werken (OW) geen vuil meer ophalen in zowel Paramaribo als de overige districten vanwege achterstallige betalingen. Het ministeri...

De vakbondsleider Michael Sallons en Ronald Hooghart zijn trekkers van de antiregeringsprotesten van de laatste dagen. Zij lopen dagelijks met een steeds kleiner groep burgers door de straten van Paramaribo om, “een signaal af te geven aan de regering”. Inheemsen in klederdracht hebben zich aangesloten bij de groep om de grondenrechten. Dinsdag waren zij op het Sivaplein.

Gilbert uit bernarddorp legt uit waarom de Inheemsen de zaak ondersteunen. “De overheid stuurt ons zelf om te protesteren, want er is gewoon geen enkele andere keus. Ik ben hier niet alleen om op te komen voor de grondenrechten van de inheemsen, maar voor alles wat nu misgaat in het land”

“De president zegt dat er licht in de tunnel is en dat het beter wordt maar een toekomst is er op dit moment niet in Suriname. Het is onleefbaar geworden. Kinderen kunnen niet goed studeren als ze met hongerige magen naar school moeten gaan”, aldus een ambtenaar die onbekend wenst te blijven.

Sallons en Hooghart zeggen door te gaan, hoe klein de groep ook mag worden. Andere deelnemers geloven er heilig in dat de groep groter zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie onder Hooghart en Sallons gaat door met minder mensen