zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Actie bankbeveiligers gaat door

lees ook ...

Samenwerking legers Suriname en Frans-Guyana wordt voortgeze...

Kolonel Henri van Axeldongen, de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL), en generaal-majoor Xavier Buisson, de hoogste militaire leider van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, hebbe...

Bankbeveiligers bij de SBBDS (Stichting Bankbeveiligingsdienst Suriname) zijn in actie, en het plan is om door te gaan totdat het doel is bereikt. Actievoerders eisen 20 procent loonsverhoging en een lumpsum (eenmalige uitkering) van SRD 5.000,- . De Bond Personeel in dienst van de Stichting Bankbeveiligingsdienst Suriname (BPSBBDS) is gevraagd om voorlopig met minder akkoord te gaan, maar dit is geweigerd.

“We vragen niet veel geld en toch wil de SBBDS niet meegaan met onze eisen”, volgens Otmar Brahm, voorzitter van de Bond Personeel in dienst van de Stichting Bankbeveiligingsdienst Suriname (BPSBBDS). Men wil het personeel een salarisverhoging van 15 procent en een eenmalige uitkering van SRD 3.000,- geven. Daarna kan men in September weer om de tafel zitten.

De leden weigeren water bij de wijn te doen en blijven in actie. Directeur Satish Bhola wilde niet  reageren op dinsdag, maar wenst op een later tijdstip de pers te woord te staan.

Dinsdagavond hebben bonden in de financiële sector (van alle banken en verzekeringsmaatschappijen) ondersteuning  toegezegd aan de stakende bankbeveiligers. Zowel het collectief,  als de BPSBBDS is aangesloten bij Vakcentrale C-47, en  trekt de conclusie dat de bankbeveligers “absoluut niet onrechtvaardig” zijn. “Integendeel zijn het gerechtvaardigde eisen.”

De enorme afname van de koopkracht  gaat door en is vele malen hoger dan de eisen van de bankbeveiligers. De Surinaamse Vereniging van Bankiers is in deze kwestie opgeroepen om het daarheen te leiden, dat de “gerechtvaardigde eisen” worden ingewilligd, om verdere escalatie te voorkomen. Banken hebben beveiligingsbedrijven in de hand genomen voor de beveiliging.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie bankbeveiligers gaat door