dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3
(1)

Actie AZP-personeel, was niet tevergeefs

lees ook ...

President Santokhio naar Caricom-Cuba summit Barbados

President Santokhi is vandaag, 05 december in zijn rol als CARICOM voorzitter afgereisd naar de Caricom-Cuba summit die in Barbados gehouden wordt. Tijdens deze summit zal Cuba haar overzicht prese...

Simone Corinde-Ritfeld van de redactie van de ABPLAZ heeft bevestigd, dat het personeel  het resterend deel, 2.500 Surinaamse dollar van de toegezegde compensatie die vijf duizend Surinaamse dollar bedraagt, woensdag heeft  ontvangen. De gevoerde actie van het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft dus vruchten afgeworpen.

Vanaf maandag heeft men uit onvrede tot 12 uur gewerkt. De dag daarop  zal men weer normaal aan het werk zijn. De acties werden gevoerd, omdat gemaakte afspraken niet zijn nagekomen. Afgesproken was, dat het volledig bedrag op 15 augustus zou worden uitbetaald.  Dit is niet gebeurd. “De compensatie is bedoeld voor het jaar 2020. Dat hele geld heeft in feite geen waarde meer als u kijkt naar de ontwikkelingen. Het personeel heeft daarom geen genoegen genomen met slechts een deel ervan”, volgens Corinde-Ritfeld.

Verder vermeldt zij, dat er ook nog enkele leden zijn, die helemaal niets  hebben ontvangen. Het is niet duidelijk hoe dat gebeurd is, maar dit zal worden rechtgetrokken.  Het kan niet zo zijn dat een deel van het personeel wel in aanmerking komt voor de compensatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie AZP-personeel, was niet tevergeefs