zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Actie AZP na kortgeding direct opgeheven

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Volksgezondheid en de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo spanden een kort geding aan tegen de bond. Het resultaat is dat de actie direct moest worden opgeheven. Afspraken tussen partijen gaan nu via de rechter, die toch begrip heeft getoond voor de situatie van het personeel.  Vonnis kon worden geveld als het personeel niet direct aan de slag zou gaan, en  dit moest volgens Pool worden voorkomen, daar het zou kunnen werken in  nadeel van de bond.

Bij de rechter zijn er afspraken gemaakt, waardoor er geen vonnis geveld hoefde te worden. Bondsvoorzitter Lloyd Pool heeft de leden aangegeven dat de rechter vonnis zou vellen als de bond niet mee zou gaan met een schikking.

Het traject van de loonreeks zal binnen zes maanden afgerond worden, zal begeleid worden, en daarom zullen partijen op 13 oktober bij de rechter de weg bepalen waarlangs zaken moeten geschieden volgens Pool. Betalingen voor ambtenaren zullen ook gelden voor het personeel met terugwerkende kracht vanaf 2017. Het gaat om koopkrachtversterking, vakantiegeld, alsook de 8 procent verhoging verleend aan ambtenaren, waarvoor ook deze groep werkers in aanmerking komen, en eind deze maand uitbetaald moet worden aan de AZP medewerkers.

Vrijdag staat een gesprek met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en het bestuur op het programma om te praten over zaken omtrent het Staatsziekenfonds.

De directie van het ziekenhuis heeft een overbuggingstoelage gegarandeerd als de actie wordt opgeheven. Het personeel is niet te spreken over de wachttijd van 6 maanden voor de nieuwe loonreeks. Medewerkers trekken weg, omdat de voorzieningen in het buitenland beter zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameActie AZP na kortgeding direct opgeheven