woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Act Now Foundation wil huiselijk geweld aanpakken met bewustwording

lees ook ...

34ste tussentijdse Staatshoofden vergadering CARICOM

De 34ste tussentijdse staatshoofdenvergadering van de CARICOM werd gehouden op woensdag 15 maart jongstleden. President Chandrikapersad Santokhi nam virtueel deel aan deze vergadering. Tijdens de v...

Op 21 oktober was het World Domestic Violence Awareness Day. De Act Now Foundation startte op die dag in samenwerking met de Amerikaanse Ambassade  “Together Against Violence,” een bewustwordingscampagne tegen huiselijk geweld. Deze campagne bestaat uit vier fasen. In december begint men aan de eerste fase, waarin men zal kijken naar de basis van het probleem. Het ontwikkelen van een mobiele applicatie maakt deel uit van het programma.

De focus in de eerste fase wordt gelegd op ngo’s, buurtorganisaties, leerkrachten, coaches en sympathisanten op dit gebied. Deze groepen kunnen de gemeenschap verder informeren, waar zij staan.

In de resterende fasen zal aandacht worden besteed aan survivors en het verbeteren van hun mentale gezondheid. Train- the-trainer workshops zullen worden verzorgd door specialisten. Huiselijk geweld moet kunnen worden herkend, en daarna moeten  de juiste stappen worden genomen. Er zullen ook kindvriendelijke workshops verzorgd worden op de scholen. In het bijzonder moeten vooral jongens leren, dat zij hun emoties mogen uiten.

 Priscilla Abhilakh-Missier is  medeoprichter van Act Now Foundation. Zij geeft aan dat het belangrijk is om duurzaam te werk te gaan. “Helaas gaat niet een ieder de workshops kunnen volgen, maar degenen die deelnemen worden wel getraind om de informatie verder te verspreiden, zodat die meerdere lagen van de bevolking bereikt,” zegt zij.

Domestic violence is een focusgebied van de Amerikaanse ambassade in Suriname, die dit project financiert. “Er is veel onduidelijkheid omtrent dit onderwerp in Suriname. Het valt mij op dat het nog als taboe wordt gezien en slachtoffers vaak niet weten welke rechten zij hebben en welke stappen te ondernemen als zij in een situatie van huiselijk geweld terechtkomen. Zo zijn zij bijvoorbeeld niet bekend met de Wet bestrijding huiselijk geweld,” aldus de initiatiefnemer.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAct Now Foundation wil huiselijk geweld aanpakken met bewustwording