vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
3
(2)

Act Now Foundation en BOB Barberbus verrassen dak- en thuislozen

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

Act Now Foudation en BOB Barberbus hebben met ondersteuning van de gemeenschap dak­- en thuislozen in de bloemetjes gezet. Ongeveer vijf en veertig personen kregen voeding en drank in een prettige sfeer. Hun haar werd ook geknipt te Wakapasi.  Elaine Haridat, één der coördinatoren gaf te kennen, dat er bewust een extra tintje is  toegevoegd vanwege de kersttijd. Het project heeft nogal aandacht getrokken, ook van voorbijgangers.

De gemeenschap heeft via Facebook goederen en diensten gedoneerd. Lakens, kleding, schoeisel, een sanitaire kit,  naast de gebruikelijke, voeding en drank maakten deel uit van de schenkingen.

“Twee van de vier barbers hebben gewoon via Facebook een bericht gestuurd dat, zij kosteloos het project willen ondersteunen en dat stemde heel goed. Er zijn ook een aantal vrijwilligers komen opdagen om het team te ondersteunen. De mensen helpen echt met alle liefde in hun hart en ik geloof dat wij dat zeker moeten blijven koesteren,” zegt Haridat trots. Sommigen hebben ter plekke hun ondersteuning toegezegd. Ook is men zich ervan bewust dat dit nog geen structurele oplossing is.

“Maar met het oog op burgerparticipatie wordt er geholpen om de noden van medeburgers te verzachten. Het is belangrijk ook andere organisaties en personen te inspireren om in hun eigen omgeving anderen te helpen. Op de beleidsmakers wordt een beroep gedaan om dit sociaal vraagstuk het komend jaar hoog op de agenda te plaatsen om zodoende te komen tot een praktische en duurzame oplossing”, aldus een coördinator.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAct Now Foundation en BOB Barberbus verrassen dak- en thuislozen