dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

ACT Natuurhuis in Paramaribo Zoo

lees ook ...

Drawing and painting day for children and people with disabi...

Children and people with disabilities are creatively engaged in art together at the Nola Hatterman Art Academy. Director of Culture, Roseline Daan is working on them. On Wednesday, children between ...

In de eerste twee weken van deze maand organiseert Amazone Conservation Team (ACT) in samenwerking met Stichting Kinderboekenfestival een project voor basisscholen. Het programma bestaat uit een educatieve speurtocht,  en een bezoek  aan het Natuurhuis van de Amazone Conservation Team. Er is ook een Kindereducatie Centrum van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival geïntroduceerd, met in achtneming van  de coronaregels.

 Tweehonderd leerlingen van verschillende basisscholen doen mee aan deze educatieve project. De Stichting Amazon Conservation Team (ACT) Suriname zet zich bijzonder in, voor de bescherming van het Amazone-regenwoud, door onder andere inspraak en door het betrekken van de lokale inheemse volkeren in het zuiden van Suriname.

Het Groot Surinaams Natuurspel, wordt gespeeld in het Natuurhuis van de Paramaribo Zoo. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de Surinaamse natuur. Het geheel bestaat uit vier categorieën waaruit de kinderen mogen kiezen: een fotopuzzel, een memory, een woordzoeker en een kleurboek met natuur kleurplaten. Op een makkelijke en kindvriendelijke manier worden deze spelletjes via een PC, Tablet of mobiel gespeeld via https://games.act-suriname.org/

De leerlingen vinden  het bezoek  heel prettig en hebben lang uitgekeken naar een buiten schoolse activiteit.  Aan het eind ontvangt elke leerling na deelname, een certificaat als natuur brigadier. Ook de leerkrachten zijn zeer ingenomen met dit initiatief en participeren aan alle activiteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameACT Natuurhuis in Paramaribo Zoo