zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

ACT en MZ trekken samen op tegen Covid-19 in het binnenland

lees ook ...

Jeugdigen gevlucht uit Opa Doeli

Het is Luciano Pinas en Joel Majokko gelukt om zondagavond  te ontsnappen uit het cellenhuis van Opa Doeli. De tieners zijn beiden 17 jaar oud. De twee jeugdige arrestanten waren in verzekering ges...

De Medische Zending Primary Health Care en het Amazone Conservation Team Suriname hebben vrijdag een projectvoorstel getekend om samen te werken aan  vaccinatie in het binnenland.  Het project duurt  anderhalf jaar. Beide organisaties hebben het binnenland als doelgroep in hun werkzaamheden.

De organisaties erkennen dat vaccinatie in het achterland een uitdaging is, maar zijn van plan om dit samen aan te pakken. Volgens Romano Jalimsingh, communicatiecoördinator van ACT-Suriname, hoopt men rond oktober een wezenlijk deel van de binnenlandse bevolking te hebben gevaccineerd.  

“We hebben een strategie bedacht om de mensen van het binnenland die reeds zijn geïnfecteerd, te laten praten over hun ervaring. Wij hopen hiermee veel meer mensen te bereiken en de informatie relateerbaar te maken voor de lokale gemeenschappen.” Ook het gebruiken van bekende inheemsen en marrons, die al zijn gevaccineerd, zullen aan het woord worden gelaten. Verschillende platformen in de talen van het binnenland, zullen gebruikt worden hiervoor om de informatie over te brengen, zodat men komt tot een weloverwogen besluit.

Jornell Vinkwolk van ACT-Suriname, zei eerder dat nepnieuws overheerst in het binnenland. “Ik denk dat wij wat meer tijd moeten besteden aan communicatie”, volgens Van Dijk-Wijngaarde. “Je kan iemand namelijk niet overhalen om te vaccineren als die niet gelooft dat het virus bestaat.” Zij vindt dat het vaccinatieplan moet worden bijgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameACT en MZ trekken samen op tegen Covid-19 in het binnenland