maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

ACS-topman Sabonge benadrukt cruciale rol connectiviteit in Caribisch gebied

lees ook ...

Stichting Radio Boskopu heeft nieuwe directeur

Stichting Radio Boskopu heeft een nieuwe directeur in de persoon van Gilles Nasa. Vanaf 15 mei 2024 werd hij aangesteld als de nieuwe directeur. De stichting staat onder het ministerie van Regionale O...

Tijdens een vraaggesprek op zaterdag 4 mei 2024 heeft secretaris-generaal Rodolfo Sabonge van de Associatie van Caribische Staten (ACS) de cruciale rol van connectiviteit in de regio benadrukt. Hij verklaarde dat het stimuleren van connectiviteit van essentieel belang is voor het bevorderen van handel, toerisme en algemene ontwikkeling.

Sabonge sprak deze woorden uit tijdens de ACS-conferentie in Suriname, waar het verbeteren van regionale connectiviteit een van de hoofddoelen is. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) sloot zich aan bij Sabonge’s opmerkingen en benadrukte tijdens een eerdere informatiesessie op 3 mei de belangrijkheid van verbeterde verbindingen. Hij benadrukte dat dit niet alleen fysieke, maar ook digitale connectiviteit omvat.

Sabonge verwelkomde de recente ontwikkeling van een veerdienst in de regio, maar pleitte voor verdere verbeteringen op het gebied van lucht- en zeevervoer. Hij onderstreepte dat het verbeteren van transportdiensten een van de belangrijkste doelstellingen van de conferentie is.

De secretaris-generaal uitte zijn positieve verwachtingen voor de conferentie en benadrukte het belang ervan, gezien het 30-jarig jubileum van de ACS. Hij onthulde ook dat Colombia is genomineerd als de volgende voorzitter van de ACS, wat symbolische waarde heeft gezien de historische context van het land binnen de organisatie.

De ACS-conferentie in Suriname brengt leden uit de hele regio samen om de dialoog te bevorderen en gezamenlijke initiatieven te bespreken ter bevordering van duurzame groei en ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameACS-topman Sabonge benadrukt cruciale rol connectiviteit in Caribisch gebied